Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Πονοκέφαλος για τα σκουπίδια...

Κοινό μέτωπο ώστε να δοθεί οριστική λύση στη διαχείριση των απορριμμάτων στην Ήπειρο «συστήνουν» η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, η Περιφέρεια και ο Δήμος Ιωαννιτών.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής στο γραφείο της Γενικής Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δήμητρας Γεωργακοπούλου-Μπάστα, τόσο ο Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης, όσο και ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος υιοθέτησαν τα χρονοδιαγράμματα (3 χρόνια) που έχουν τεθεί από τη Γενική Γραμματέα για τη λειτουργία του εργοστασίου επεξεργασίας στερεών αποβλήτων και εξέφρασαν την αποφασιστικότητά τους να συμβάλλουν με κάθε τρόπο ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες χωροθέτησης και λειτουργίας σεβόμενοι τις διαδικασίες που ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη.

Στη διάρκεια της σύσκεψης στην οποία συμμετείχαν επίσης, η Αντιπερειφερειάρχης Τατιάνα Καλογιάννη, ο Αντιδήμαρχος Θωμάς Μπέγκας και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Επίβλεψης και Παραλαβής της μελέτης Θανάσης Μανταλόβας, αναπτύχθηκε εποικοδομητική συζήτηση και ουσιαστικός διάλογος για το καυτό θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Ήπειρο.

Ακολούθως, σε κλίμα ομοφωνίας, αποφασίστηκε να προχωρήσουν οι διαδικασίες ώστε μέσα σε τρία χρόνια να έχει δοθεί οριστική λύση με τη λειτουργία του εργοστασίου γεγονός που διαφάνηκε και από τις δηλώσεις τους μετά τη σύσκεψη.«Συμφωνήσαμε ότι πρέπει να λύσουμε οριστικά το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων μέσω του εργοστασίου.

Να προχωρήσουμε με τον καλύτερο τρόπο, όπως κάνουμε μέχρι σήμερα,» ανέφερε στις δηλώσεις της η κα Γεωργακοπούλου-Μπάστα και πρόσθεσε, «Υιοθετήσαμε και οι τρείς το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί ως σήμερα και θα κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να πετύχουμε το στόχο».

Από την πλευρά του ο κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης μεταξύ άλλων ανέφερε, «όλους μας ενδιαφέρει να τελειώνει το θέμα των σκουπιδιών και να έχει αίσιο τέλος γι’ αυτό παρακολουθούμε τα βήματα που κάνει η μελετητική ομάδα χωρίς παρεμβάσεις».

Την ικανοποίησή του για τη μέχρι τώρα πορεία των διαδικασιών εξέφρασε και ο κ. Φίλιππας Φίλιος τονίζοντας μεταξύ άλλων, «μετείχαμε σε μια πολύ ενδιαφέρουσα σύσκεψη διότι έχουν αρχίσει πραγματικά να μορφοποιούνται κάποια στοιχεία σε πολύ σοβαρή επιστημονική βάση.

Εκείνο που είναι σημαντικό και ουσιαστικό είναι το γεγονός πως θα πρέπει να σηματοδοτήσουμε την αποφασιστικότητα μας να έχουμε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, 2,5-3 χρόνια, εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων».

http://epirusgate.blogspot.com/

πηγή;http://aetostz.blogspot.com/2011/01/blog-post_6604.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...