Σάββατο 9 Απριλίου 2011

Από Πηγές Άρτας κραυγή αγωνίας... προς Βασίλη Ψαθά


Επιστολή στον Αντιπεριφερειάρχη ΄Αρτας κ. Βασίλειο Ψαθά έκανε η Αδελφότητα Πηγιωτών Άρτας την οποία υπογράφει ο Πρόεδρος κ. Λάμπρος Φώτος σχετικά με την παράκαμψη της οδού Άρτας - Καρδίτσας. 

Η επιστολή αυτή κοινοποιήθηκε επίσης στον Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας, στους Βουλευτές Άρτας και στους Δημάρχους Γεωργίου Καραϊσκάκη, Αρταίων και στους Αντιδημάρχους επίσης του Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη.

Χαρακτηρίζουν την παράκαμψη Άνω Καλεντίνης - Ρετσιανών - Στρογγυλοκάμπου, ως υψίστης σημασίας και παρακαλούν όπως η επιστολή "..να εκληφθεί ως μια ενωμένη κραυγή αγωνίας των συνδημοτών μας...". 

Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής: "Μετά την έκφραση των συγχαρητηρίων για την ανάληψη της θέσης αυτής, τις ευχές μας για μια δημιουργική θητεία και εκφράζοντας την αγωνιά και τους προβληματισμούς των συγχωριανών μας αλλά- πιστεύουμε –και όλων των κατοίκων των ΡΑΔΟΒΙΖΙΩΝ, θα σας θέσουμε υπ όψιν ένα θέμα μείζονος σημασίας για την περιοχή .

Πρόκειται για την παράκαμψη του τμήματος της επαρχιακής οδού ΆΡΤΑΣ - ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ήτοι ΑΝΩ ΚΑΛΕΝΤΙΝΗΣ- ΡΕΤΣΙΑΝΩΝ - ΣΤΡΟΓΓΥΛΟΚΑΜΠΟΥ που με ενέργειες της νομαρχίας Άρτας η κατασκευή του, αλλά λόγω οικονομικών δυσχερειών παρέμεινε ημιτελής με αποτέλεσμα να υπαρχει σε εκκρεμότητα η σύνδεση της με τον κύριο οδικό άξονα.


Ετσι θα αποτελέσει παρελθόν το φάντασμα του χιονιά και του πάγου , στη θέση Κρανιές του νυν υπάρχοντος δρόμου αφού από κατασκευής του καταταλαιπώρησε όλα αυτά τα χρόνια και εξακολουθεί να ταλαιπωρεί ακόμα και σήμερα, όσους τον χρησιμοποιούν θέτοντας μάλιστα σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.. 

Επιπλέον η νέα οδός θα μειώσει τη διαδρομή κατά οκτώ περίπου χιλιόμετρα παρέχοντας συγχρόνως ασφαλείς συνθήκες οδήγησης στις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, λόγω του χαμηλού υψομέτρου. 


Η σπουδαιότητα και η αναγκαιότητα αυτής της διασύνδεσης είναι οφθαλμοφανής, όμως καιροσκοπικές και πελατειακές μεθοδεύσεις δεν είχαν επέτρεψει μέχρι σήμερα την υλοποίηση του. Όλα αυτά τα χρόνια είχαμε καταστεί όμηροι ετερόκλητων συμφερόντων. Είναι καιρός να σταθμιστούν τα κοινά συμφέροντα και να παρθούν με γενναιότητα οι σωστές πλέον αποφάσεις.

Θεωρούμε ότι η σύνδεση του τμήματος ΑΝΩ ΚΑΛΕΝΤΙΝΗΣ- ΡΕΤΣΙΑΝΩΝ ΣΤΡΟΓΓΥΛΟΚΑΜΠΟΥ σε συνδυασμό με την προτεινόμενη κατασκευή της σήραγγας ΤΥΜΠΑΝΟΥ στην ΑΡΓΙΘΕΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ, καθιστούν τον δρόμο αυτόν εθνικής σημασίας όμοιο με αυτόν Άρτας- Τρικάλων.

 
Είμαστε βέβαιοι ότι γνωρίζετε καλά το θέμα, και ότι το έχετε εντάξει ως έργο πρώτης προτεραιότητας στα οδικά έργα της Περιφερειακής Ενότητας όμως θα σας παρακαλέσουμε θερμά για την όσο το δυνατόν γρηγορότερη υλοποίηση της σύνδεσης αυτής με την χρηματοδότηση κατασκευής των απαραιτήτων έργων σύνδεσης .


Την ίδια θερμή παράκληση απευθύνουμε και στον δήμο μας [Γ.ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ] ώστε από πλευράς του να χαρακτηρίσει το έργο άμεσης προτεραιότητας ανεξάρτητα της όποιας συντήρησης του υπάρχοντος ή επέκτασης-διασύνδεσης λοιπών διαδημοτικών δρόμων και να επιδιώξει μαζί με εσάς την περαίωση του. 

Δεν λέμε αυτό να λειτουργήσει εις βάρος άλλων έργων ,αλλά να δοθεί μια άμεση προτεραιότητα σ’αυτό λογω της υπερτοπικής του σημασίας.


 Τέλος θα παρακαλούσαμε η παρούσα να εκληφθεί ως μια ενωμένη κραυγή αγωνίας συνδημοτών μας, και όχι ως υπόδειξη υπηρεσιακών ενεργειών σας. Άλλωστε ο ρόλος και οι σκοπός της Αδελφότητας δεν είναι αυτός. Θεωρούμε ότι κοινός στόχος είναι η ανάδειξη θεμάτων για το γενικότερο συμφέρον, και όχι το ατομικό η το στενά τοπικό. 

Εξ’άλλου η υλοποίηση αυτού, ίσως αποτελέσει κίνητρο στις περιφερειακές υπηρεσίες ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ για την επίσπευση του εξ ισου σοβαρού έργου -της΄΄σήραγγας ΤΥΜΠΑΝΟΥ΄΄- για το οποίο πρέπει όλοι να δραστηριοποιηθούμε. Με την ολοκλήρωση τους και μονό θα καταλάβουν όλοι την αξία του δρόμου ΑΡΤΑΣ -ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ 

Για το μεγάλο αυτό θέμα καλούμε σε αρωγή όλους τους φορείς της περιοχής, διότι όπως είναι γνωστό οι δρόμοι ενώνουν τόπους και ανθρώπους".
πηγή;http://astrohori.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...