Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Μεταρρυθμίσεις - σοκ ζητά ο Ν. Νανόπουλος


Μεταρρυθμίσεις - σοκ ζητά ο Ν. Νανόπουλος

«Θα πρέπει να αιφνιδιαστούν θετικά οι αγορές»

 

Μεταρρυθμίσεις-σοκ, που θα αιφνιδιάσουν θετικά τις αγορές και τους ίδιους τους Έλληνες πολίτες, χρειάζεται να προωθήσει άμεσα η ελληνική κυβέρνηση, μέσα σε κλίμα «μεγαλύτερης συναίνεσης ή τουλάχιστον ανοχής», όπως επεσήμανε απόψε, στη Θεσσαλονίκη, ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Eurobank EFG, Νικόλαος Νανόπουλος.

Πρόσθεσε ότι η 15η Απριλίου αποτελεί κρίσιμο ορόσημο για επανεκκίνηση και εντατικοποίηση της προσπάθειας για την ελληνική οικονομία. 


Προειδοποίησε δε, ότι «επειδή ο χρόνος πιέζει και το παράθυρο της ευκαιρίας δεν θα είναι μονίμως ανοιχτό, χρειάζεται άμεσα μια εθνική συστράτευση στην προσπάθεια ανάταξης της χώρας». 

Κατά τον κ. Νανόπουλο, ομιλητή σε εκδήλωση του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών (ΣΕΒ) και της Eurobank, με την ευκαιρία του διαγωνισμού εφαρμοσμένης έρευνας και καινοτομίας, είναι γεγονός ότι το τελευταίο 11μηνο έχουν γίνει στην Ελλάδα σημαντικές και συχνά επώδυνες αλλαγές, αλλά «πρέπει να γίνουν πολύ περισσότερα και είμαστε μόνο στη μέση του δρόμου».
 

Όπως είπε, εναλλακτικές ή ενδιάμεσες λύσεις και μαγικές συνταγές δεν υπάρχουν, εκτός κι αν στόχος είναι η πλήρης οπισθοδρόμηση και περιθωριοποίηση. Καυτηρίασε δε, τις αντιδράσεις από «οργανωμένες συντεχνίες και συμφέροντα που θίγονται».
 

Σύμφωνα με τον κ. Νανόπουλο, η Ελλάδα χρειάζεται πρώτα να καλύψει τις υστερήσεις στη δημοσιονομική προσαρμογή, να υλοποιήσει συνεκτικό και αξιόπιστο πρόγραμμα προσαρμογών και μεταρρυθμίσεων μέχρι το 2015 και να συντάξει σοβαρό και ρεαλιστικό σχέδιο αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας.
 

«Η υλοποίηση ενός σοβαρού και αξιόπιστου πακέτου μέτρων και πρωτοβουλιών, είναι πολύ πιθανόν να διευκολύνει τους εταίρους μας να φανούν πιο διαλλακτικοί και έτοιμοι να συναινέσουν σε ενέργειες με ευεργετικές επιπτώσεις στον έλεγχο του χρέους μας», υπογράμμισε.
 

Ζήτησε ολοκληρωμένο Σχέδιο Ανάπτυξης, που θα εδράζεται -μεταξύ άλλων- στην εξωστρέφεια της οικονομίας και θα δίδει έμφαση στην καινοτομία, την έρευνα, τη γνώση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...