Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Λάθος οικονομολόγο κάλεσαν στο ΜEGA


Λάθος οικονομολόγο κάλεσαν στο ΜEGA


«Η καλύτερη λύση στο μεγάλο πρόβλημα της οικονομικής κρίσης είναι αυτή που έχει προτείνει ο Αντώνης Σαμαράς!» είπε αφοπλιστικά ο καλεσμένος της πρωινής εκπομπής του MEGA, οικονομολόγος Δημήτρης Τσομώκος, ο οποίος με το... καλημέρα, είχε δεν είχε, έβαλε «φωτιά» στην καρέκλα των δύο παρουσιαστών που έδειχναν αμήχανοι όσο ποτέ. Ούτε τότε που ένας «αθυρόστομος» συνδικαλιστής γιατρός είχε αποκαλέσει τον Δημήτρη Καμπουράκη «φερέφωνο της Κυβέρνησης» το κλίμα δεν ήταν τόσο βαρύ.

Όμως, ο καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης δεν σταμάτησε εδώ, αλλά συνέχισε να πυροβολεί.

«Ήμουνα σε ένα συνέδριο και μιλούσα στους συνέδρους, όταν ξαφνικά ακούσαμε ότι ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας είχε μιλήσει για ''Τιτανικό'' της οικονομίας μας. Δηλαδή, ένας θεσμικός βγήκε και διαπόμπευσε το ίδιο πόστο που υπηρετούσε!» είπε, μεταξύ άλλων, ο Δημήτρης Τσομώκος, κάνοντας το Δημήτρη Καμπουράκη να ξύνει αμήχανα το κεφάλι του και να κουνάει νευρικά τα χέρια του.

«Είναι δυνατόν να βγαίνεις και να απειλείς ότι θα χάσουν ακόμη και τα πουκάμισά τους όσοι ποντάρουν στη χρεοκοπία της χώρας; Οι κινήσεις αυτές έκαναν τις αγορές να μας γυρίσουν την πλάτη» συνέχισε να λέει ο καθηγητής, κάνοντας την ατμόσφαιρα στο στούντιο ακόμα πιο αποπνικτική.

«Βάζετε στην ίδια ζυγαριά μια δήλωση που είχε κάνει ο υπουργός Οικονομικών για τον ''Τιτανικό'' και τα πέντε χρόνια διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Δεν λέμε για τον Σαμαρά αλλά για την κυβέρνηση Καραμανλή, που γέμισε το Δημόσιο με 250.000 υπαλλήλους. Είναι δυνατόν να έχουν το ίδιο βάρος; Ξεχάσατε ότι το κόμμα του Σαμαρά μας έλεγε για πολλά χρόνια ότι η οικονομία μας άντεξε;» έσπευσε να διευκρινίσει, για να σώσει την παρτίδα ο Δημήτρης Καμπουράκης.

«Εγώ, κύριε Καμπουράκη, δεν είμαι κομματικός υπάλληλος κανενός και δεν θα μπω σε τέτοιου είδους αντιπαράθεση!» ανταπάντησε ο καθηγητής, κάνοντας τώρα και τον Οικονομέα να ξύνεται.
«Καλό Πάσχα, κύριε Καθηγητά, και μην ξεχνάτε ότι εμείς σας ανακαλύψαμε πρώτοι και γι’ αυτό είμαστε σίγουροι πως θα έχουμε και συνέχεια. Θα σας ξανακαλέσουμε σίγουρα!» συνέχισε να λέει ο Οικονομέας, θέλοντας να δείξει ότι τα λόγια του καθηγητή δεν ενόχλησαν κανέναν, απεναντίας, ήταν και πολύ διαφωτιστικά.

Ο οικονομολόγος μίλησε και για την αναδιάρθρωση του χρέους και ήταν μάλιστα και κατηγορηματικός. «Οποιαδήποτε μορφή αναδιάρθρωσης ή κουρέματος θα σημαίνει χρεοκοπία. Θα είναι καταστροφή για τη χώρα μας, γιατί θα φέρει παράλληλα και την αποβολή μας από τις αγορές τουλάχιστον για δέκα χρόνια» διευκρίνισε ο καθηγητής για την πολυσυζητημένη αναδιάρθρωση.

Αξιότιμοι συνάδελφοι, σας εύχομαι καλές γιορτές και καλό Πάσχα. Και θα ’θελα, αν δεν σας κάνει κόπο, μετά τον οβελία κι όταν ξανακαλέσετε τον καθηγητή οικονομολόγο, να ενημερώσετε κι εμάς στη Zougla, για να συνεχίσουμε το ρεπορτάζ. Να ’στε καλά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...