Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

«Γιατρός» προωθούσε παραισθησιογόνα σε μαγαζιά της νύχτας

Και νέες συλλήψεις διακινητών
«Ολόκληρο τον κατάλογο των παραισθησιογόνων και ναρκωτικών ουσιών που μπορεί να διαθέτει στις αποθήκες του ο ΕΟΦ» κουβαλούσε πάνω του ο 34χρονος που συνελήφθη χθες από την Ασφάλεια Άρτας για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και παραισθησιογόνων, σε ιδιώτες και καταστηματάρχες στο νομό. Η είδηση έχει προκαλέσει πλήθος ερωτημάτων και έντονο προβληματισμό στην κοινωνία της Άρτας που το τελευταίο διάστημα ακούει σχεδόν καθημερινά ειδήσεις για συλλήψεις διακινητών σε τοπικό επίπεδο. Δεν πέρασε ούτε ένα εικοσιτετράωρο από την σύλληψη ζευγαριού για διακίνηση ηρωίνης και κοκαΐνης, όταν από την Ασφάλεια Άρτας έγινε και νέα σύλληψη τα μεσάνυχτα της Τρίτης 10 Μαϊου (00:25 κατά το Αστυνομικό Δελτίο) στην ιστορική γέφυρα, ενός 34χρονου ιατρού για διακίνηση πολλών και διαφορετικών ναρκωτικών ουσιών, σε στερεή αλλά και σε υγρή μορφή στην περιοχή.
(11/5/2011)
Η Ασφάλεια Άρτας αξιοποίησε πληροφορίες που είχε καθότι ο ίδιος άνθρωπος (γιατρός κατά δήλωσή του) είχε επισκεφθεί κι άλλη φορά το νομό για τους ίδιους λόγους. Όπως πληροφορούμαστε στόχος του ήταν η διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών και σε καταστήματα νυχτερινής διασκέδασης και είχε απευθυνθεί στα περιφερειακά διαμερίσματα του Δήμου Αρταίων.
Ο 34χρονος, γόνος οικογένειας με επίσης την ίδια επαγγελματική δραστηριότητα, γεννηθείς το 1977 στην Αθήνα έλκει την καταγωγή του από τα Χανιά Κρήτης αλλά διέμενε μόνιμα στην Αθήνα.
Αυτή τη φορά έχοντας πληροφορίες για την επίσκεψή του στο νομό, η Ασφάλεια Άρτας έστησε μπλόκο και τον συνέλαβε στο ύψος της ιστορικής γέφυρας της Άρτας.
Στον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο αυτοκίνητό του, με τη βοήθεια και του αστυνομικού σκύλου που διαθέτει πλέον η Ασφάλεια Άρτας και έχει εντάξει στην Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών, εντοπίστηκαν τα εξής:  μια μεταλλική συσκευασία – κουτάκι που περιείχε φυτικά στοιχεία κάνναβης και «σοκολάτας» 0,62 γραμμαρίων, γυάλινη συσκευασία με παραισθησιογόνους σπόρους με την ονομασία Ντάτουρας, 2,5 γραμμαρίων, ένα γυάλινο βάζο με 10 ml, σε υγρή μορφή παραισθησιογόνος ουσίας LSD, 28 ναρκωτικά χάπια Λίμπραξ, 28 χάπια Τραμάλ σε καρτέλα, 14 υπνοστεντόν, 3 ναρκωτικά χάπια βουβμεντάλ σε καρτέλα, ένα φιαλίδιο πεντοφάλ σε μορφή αμπούλας, τέσσερις γυάλινες συσκευασίες νατριούχο θειοπετάλι σε υγρή μορφή, 5ml αυτοσχέδιας συσκευασίας ντοπαμίν σε υγρή μορφή, μια γυάλινη αμπούλα Νοραδρεναλίνης σε υγρή μορφή, μια νάιλον συσκευασία με την ουσία Νουπρενοδίνη 0,14 γραμμάρια, ένα γυάλινο μπουκαλάκι με τη ναρκωτική ουσία Ισοφλουράνη, δυο γυάλινα φιαλίδια Αδρεναλίνης των 1ml έκαστο, τρία γυάλινα φιαλίδια Ατροπίνης, ένα γυάλινο φιαλίδιο Φυτομεναντιόνης, δυο πλαστικά μπουκαλάκια άγνωστης ουσίας που θα απαιτηθεί ειδικός εργαστηριακός έλεγχος για να καταγραφεί η σύνθεσή της, μια σύριγγα περιεκτικότητας 1,3 γραμμαρίων άγνωστης επίσης ναρκωτικής ουσίας σε υγρή μορφή (θα διερευνηθεί στο εργαστήριο), τρεις πήλινες κατασκευές – τα λεγόμενα και τσελέμια- για κάπνισμα χασίς, μια γυάλινη αυτοσχέδια κατασκευή –λουλάς – για χάπια.
Χθες στο μεσημέρι  με τη σχηματισθείσα σε βάρος του κατηγορία ο 34 οδηγήθηκε ενώπιον στον ανακριτή στα δικαστήρια της Άρτας από τους άνδρες του τμήματος Ασφαλείας Άρτας που έχουν αναλάβει την υπόθεση.
Υπόθεση η οποία έγινε γνωστή αμέσως μετά την σύλληψη και του ζευγαριού κατοίκων Άρτας το Σάββατο τα μεσάνυχτα για διακίνηση ναρκωτικών.
Επρόκειτο για 35χρονο που διατηρούσε κατάστημα και την 25χρονη υπάλληλό του. Αν και υπήρχαν πληροφορίες για διακίνηση ποσοτήτων ηρωίνης και κοκαΐνης από το συγκεκριμένο ζευγάρι η υπόθεση αυτή δεν θα οδηγούνταν στις δικαστικές αίθουσες χωρίς την παρουσία και τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου που έχει αποκτήσει η Διεύθυνση Άρτας από τις αρχές του έτους.
Αυτός ήταν ο μόνος που μπόρεσε να υποδείξει στους «συναδέλφους» του ότι ποσότητα ίση με 400 δόσεις των ναρκωτικών ουσιών, οι δράστες την κουβαλούσαν πάνω τους και για την ακρίβεια ήταν κρυμμένη στα γενετικά όργανα της 25χρονης.Και αυτή η υπόθεση έχει πάρει από προχθές το μεσημέρι το δρόμο της Δικαιοσύνης.

Αγωνιούν οι γονείς
Πάντως καθώς το ένα περιστατικό διαδέχεται το άλλο μεγαλώνει και η αγωνία του κόσμου και κυρίως των γονέων για την κατάσταση που επικρατεί σε τοπικό επίπεδο σε σχέση με τη σύγχρονη μάστιγα. Αν και δικαίως, μετά από τις διαδοχικές συλλήψεις διακινητών, γίνεται λόγος για επαναλαμβανόμενες επιτυχίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Άρτας στον τομέα της
Καταστολής, ζητούμενο εξακολουθεί για την τοπική κοινωνία η πρόληψη. Και στο ζητούμενο αυτό δεν μπορεί να απαντήσει η Αστυνομία αλλά η πολιτική εκπροσώπηση σε όλα τα επίπεδα. ναρκωτικών από την αστυνομία    Συντάχθηκε απο τον/την ΗΧΩ  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...