Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Αναστάτωση τα ξημερώματα στο κέντρο της Άρτας από εμπρησμούς


Ανησυχία για το αν στις μέρες μας μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι!
Αναστάτωση επικράτησε τα ξημερώματα της Τρίτης 3 Μαΐου στην Άρτα από διαδοχικούς εμπρησμούς που υπήρξαν σε τέσσερα διαφορετικά σημεία στο κέντρο της πόλης. Τα δύο ήταν στην οδό Κ. Παλαμά -στην αρχή και επί του πεζόδρομου- όπου οι δράστες έβαλαν φωτιά σε δύο μηχανάκια που ήταν σταθμευμένα σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους και τα άλλα δύο ήταν στην περιοχή της Παρηγορήτισσας και είχαν στόχο ένα αυτοκίνητο καθώς και έναν κάδο απορριμμάτων ο οποίος βρισκόταν περίπου στην ίδια περιοχή.
emprhsmoi arta 2011 5os
Οι εμπρησμοί σημειώθηκαν με διαφορά λίγων λεπτών μεταξύ τους, από τις 3:30 ως τις 4:30 περίπου το πρωί με αποτέλεσμα οι κάτοικοι της περιοχής να πεταχτούν έντρομοι από τα κρεβάτια τους, βλέποντας τις φλόγες να φτάνουν μέχρι το παράθυρο. Από τη φωτιά προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε δύο κτίρια στην οδό Κ. Παλαμά οι οποίες είναι κυρίως επιφανειακές.
Αν για την Αθήνα και για άλλες μεγάλες πόλεις αυτά είναι συνηθισμένα φαινόμενα δεν ισχύει το ίδιο για την Άρτα. Και κατά το παρελθόν είχαμε ανάλογα περιστατικά, με εμπρησμούς σε κάδους απορριμμάτων, που είναι πιο συχνοί, καθώς και με έκρηξη που είχε σημειωθεί το Δεκέμβριο του 2009 στην πυλωτή μιας πολυκατοικίας στην οδό Μακρυγιάννη όπου είχαν καεί τότε ένα αυτοκίνητο και ένα μηχανάκι, επρόκειτο όμως για μεμονωμένα περιστατικά.
emprhsmoi arta 2011 5os mhxanaki
Δεν συμβαίνει το ίδιο τώρα, γεγονός που γεννά προβληματισμό. Τη διαφορά επισήμαναν  τόσο ο κ. Ευάγγελος Κοντός, Υποδιοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Άρτας η οποία διενεργεί την προανάκριση όσο και ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης  Άρτας που συνεργάζεται για την έρευνα κ. Κων/νος Βαρέλης. Πρόκειται λοιπόν για ένα  πρωτοφανές για την Άρτα περιστατικό που προκαλεί ανησυχία σε όλους.
«Η Άρτα δεν είναι Αθήνα»
«Η Άρτα δεν είναι Αθήνα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κοντός επιβεβαιώνοντας παραπάνω άποψη. Αν και πουθενά δεν βρέθηκαν ίχνη εμπρηστικού μηχανισμού ωστόσο είναι βέβαιο ότι πρόκειται για ανθρώπων έργα. Το πιο πιθανό είναι οι δράστες να περιέλουσαν με εύφλεκτο υλικό τα μηχανάκια και στη συνέχεια να τους έβαλαν φωτιά.
Την υπόθεση ερευνά η Πυροσβεστική Υπηρεσία Άρτας σε συνεργασία και με την Αστυνομία ενώ εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα. Πυροσβεστική και Αστυνομία συνεργάζονται για την υπόθεση ενώ προς το παρόν δεν έχουν καταλήξει σε κάποιο ασφαλές συμπέρασμα όσον αφορά την ταυτότητα των δραστών και ενδεχομένως τα κίνητρα.
Εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα
Οι δράστες μπορεί να είναι κάποιοι νεαροί που υπό την επήρεια ουσιών ή μη προέβησαν σ’ αυτές τις ενέργειες ή πάλι μπορεί να είναι κάποια άτομα με συγκεκριμένο σκοπό και κίνητρο. Όλα τα στοιχεία που είναι στη διάθεση των αρχών ερευνώνται ενώ εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα.
Το σίγουρο είναι ότι πρόκειται για ένα γεγονός ασυνήθιστο για την Άρτα που προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία για το πόσο πλέον στις μέρες μας μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...