Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Μίκης Θεοδωράκης: Μόνο ο Ελληνικός λαός μπορεί να καθαρίσει την κόπρο του Αυγείου


ΜΙΑ ΟΡΓΙΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
         ΤΟΥ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΣΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
 
«Μόνο ο ελληνικός  λαός μπορεί να καθαρίσει την κόπρο  του Αυγείου» υπογραμμίζει ο Μίκης  Θεοδωράκης σε συνέντευξη που θα δημοσιευθεί  στον Ελεύθερο Τύπο της επόμενης Κυριακής 8 Μαϊου. Ο Μίκης Θεοδωράκης μιλάει στη δημοσιογράφο Δέσποινα Σαββοπούλου για τα κίνητρα του πρωθυπουργού που οδήγησαν σ’ αυτή τη ζοφερή κατάσταση τη χώρα μας, για τις ευθύνες της κυβέρνησης αλλά και ολόκληρου του πολιτικού συστήματος. Δεν πρόκειται για ανικανότητα του πρωθυπουργού τονίζει, αλλά αντίθετα αποτελεί δείγμα μεγάλης ικανότητας, αφού μπορεί να εγχειρίζει χωρίς αναισθητικό έναν ολόκληρο λαό χωρίς να βρίσκει τις αναμενόμενες αντιδράσεις.
Ο ιδρυτής της  Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών, στη  συνέντευξη, μιλάει επίσης και για το θέμα της ΑΟΖ του Καστελλόριζου και της Γαύδου, για την ισχυρή κηδεμονία –βασικά των Αμερικανών- που δεν μας επιτρέπει να έχουμε δική μας ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική. Και ...
καταλήγει επιγραμματικά δίνοντας το στίγμα της σημερινής κατάστασης:
« Έχουμε να κάνουμε με έναν αληθινό Γόρδιο Δεσμό, που δεν μπορεί να λυθεί παρά με ένα μόνο τρόπο: το ξίφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...