Τρίτη 26 Απριλίου 2011

€20 από €44,84 για Να Αποκτήσετε το «Βιβλίο των Ελληνικών Ρεκόρ» (Εκδόσεις Διόπτρα), Ένα Συναρπαστικό Coffee Table Book, από το Βιβλιοπωλείο «Βιβλιοφόρος».


Ποιος είναι ο μοναδικός ενεργός ζωγράφος κινηματογραφικής αφίσας στην Ευρώπη; Ποια είναι η πρώτη χειρίστρια βαρέων ερπυστριοφόρων οχημάτων στον κόσμο;
Ποιος κατέχει πάνω από 150 παγκόσμια ρεκόρ; Ποιος είναι ο μόνος που σχεδίασε όργανα σε διαστημικές αποστολές στους οκτώ πλανήτες και είναι ο δημιουργός του πρώτου τεχνητού κομήτη;  Ποια είναι η ιδρύτρια του πρώτου ειδικού σχολείου στην Ελλάδα; Ποιος ήταν ο χορογράφος του Φρεντ Αστέρ;  Ποια είναι η μοναδική λευκή φύλαρχος;  Ποιο παράθυρο στην Ελλάδα δεν έχει ανοίξει τα τελευταία 165 χρόνια;
Όλα αυτά και εκατοντάδες ερωτήματα ακόμα απαντώνται, και απλώς ανοίγουν την όρεξη και για πολλά ακόμη στην πολυτελή έκδοση «Βιβλίο των Ελληνικών Ρεκόρ» που αποκαλύπτει τα πιο μοναδικά, ασυνήθιστα και εντυπωσιακά ρεκόρ που από πίσω τους κρύβεται κάποιο ελληνικό επίθετο.
Δεκαπέντε κύριες κατηγορίες και πενήντα υποκατηγορίες, περισσότερα από χίλια ρεκόρ, εκατοντάδες πρόσωπα. Και όλα αυτά, με τη μορφή κειμένων των 200 λέξεων το καθένα και με πλούσιο φωτογραφικό υλικό  σε μια μεγαλειώδη ερεύνα που κλείνει μέσα της από την αρχαιότητα μέχρι τον Ιούλιο του 2008.
Οι συγγραφείς –ερευνητές Θοδωρής Καστρινός και Τίνα Κωνσταντάτου συνέλεξαν το υλικό τους από κάθε πρόσφορη πηγή, δηλαδή από επίσημους φορείς, βιβλία, περιοδικά, εφημερίδες και από το διαδίκτυο. Δόθηκε μεγάλη προσοχή στη διασταύρωση και την επαλήθευση των πληροφοριών ώστε να αποφευχθούν τυχόν λάθη.
Όπως δηλώνουν και οι ίδιοι στον πρόλογο του βιβλίου, σαφώς και απουσιάζουν πολλοί, πώς όμως θα μπορούσαν να χωρέσουν όλοι σε ένα βιβλίο; Γι αυτό κι εμείς περιμένουμε με ανυπομονησία τη δεύτερη έκδοση.
Γιατί τα ρεκόρ υπάρχουν απλώς για να καταρρίπτονται.

Βιβλιοφόρος

Βιβλιοπωλείο , Εκδόσεις, Ελλάδα
http://www.hellenicrecords.gr/
πηγή;http://papirosvivlio.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...