Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2011

ιντερνετ


Το internet  σύντομα αναμένεται να φτάσει στα περισσότερα σπίτια των συνδημοτών μας. Από τη Δευτέρα ο ΟΤΕ αρχίζει τις εργασίες για την τοποθέτηση δικτύου οπτικών ινών από το Διάσσελο ως τις Πηγές.

Το internet  σύντομα αναμένεται να φτάσει στα περισσότερα σπίτια των συνδημοτών μας.

Από τη Δευτέρα ο ΟΤΕ αρχίζει τις εργασίες για την τοποθέτηση δικτύου οπτικών ινών από το Διάσσελο ως τις Πηγές.
Ο Δήμος μας έχει έλθει σε διαπραγμάτευση με τους αφους Γκανιάτσα για την τοποθέτηση κεραιών σε διάφορα σημεία του Δήμου ώστε οι κάτοικοι να έχουν στο σπίτι τους  internet.
Οι αφοι Γκανιάτσα διαβεβαίωσαν το Δήμαρχό μας ότι παρά τις γεωφυσικές δυσκολίες της περιοχής μας με τη σημερινή τεχνολογία έχουν τη δυνατότητα να καλύψουν το 80 % των κατοίκων της περιοχής μας με internet.
Ο Δήμαρχος Δημήτρης Γαλλίκας, προχθές μου είπε χαρακτηριστικά:
Το κόστος δεν είναι απαγορευτικό. Με κόστος της τάξεως των 30.000 περίπου ευρώ, υποσχέθηκαν ότι μπορούν τοποθετώντας κεραίες σε διάφορα σημεία του Δήμου μας να δώσουν στο 80% των Δημοτών μας σταθερό και γρήγορο internet.
Μας έχουν πει ότι στην περιοχή της Ροδαυγής, όπου η διαμόρφωση του εδάφους  είναι παρόμοια με τη δική μας το έχουν ήδη πετύχει. Έχουμε σκοπό  να επισκεφτούμε συνοικισμούς της Ροδαυγής προκειμένου να διαπιστώσουμε αν το αποτέλεσμα είναι ικανοποιητικό.  Αν διαπιστώσουμε ότι οι κεραίες έχουν τις υποσχόμενες δυνατότητες πολύ σύντομα θα προχωρήσουμε στην υλοποίηση του σχεδίου μας.
Οι εργασίες του ΟΤΕ για την εγκατάσταση δικτύου οπτικών ινών θα αρχίσουν σύντομα.
Σημειωτέο είναι ότι από τον Αύγουστο 2011 ο Δήμος μας δοκιμαστικά  σε συνεργασία με τους  Αφους  Γκανιάτσα τοποθέτησε έξω από το Δημαρχείο μια μικρή κεραία (2 Μbps) για την εξυπηρέτηση όσων βρίσκονται κοντά στην πλατεία και χρησιμοποιούν Laptop.
Εγώ χθες κατεβαίνοντας στην Άρτα, αγόρασα από το κατάστημα Γκανιάτσα μια εξωτερική κεραία, διαστάσεων 12 Χ 30 εκατοστών, (κόστος 63 ευρώ με το καλώδιο). Όταν σύνδεσα την κεραία με το σταθερό υπολογιστή έπιασα πολύ γρήγορο (τέλειο) internet, δεν χρειάστηκε να βγάλω την κεραία εκτός σπιτιού.  Το σπίτι μου βέβαια είναι κοντά στο Δημαρχείο.
Η κεραία που αγόρασα, τεχνικός του καταστήματος μου είπε ότι μπορεί να λάβει πολύ καλό σήμα, όταν υπάρχει οπτική επαφή και  σε απόσταση 7,5 χιλμ. Ανάμεσα  δεν πρέπει να παρεμβάλλονται φυσικά εμπόδια (λόφοι, σπίτια δένδρα).
Ας ελπίσουμε ότι το καλλίτερο.
Κώστας Α. Παππάς 29.9.2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...